Beköszöntött a nagybetűs nyár,  így a budapesti klubok többsége már csak a péntekre vállalta be a benti bulika, de így is lesz hová menni hétvégén. Ismét összeszedtük, merre érdemes mozdulni, ám nem szabad megfeledkezni arról, hogy továbbra is 500 főig van engedélye a bel-és kültéri rendezvényeknek, ezért érdemes időben érkezni!

MIKLÓS KATA – 061.hu

PÉNTEK

Mától egy órával hamarabb, 16 órától kezdődik a Friday az A38 orrteraszán, de ha addig is hallgatnál valamit, a szervezők összeraktak nektek két Spotify playlistet (Official Friday, Best of Friday).

Ha a törtütem mellett maradnál, akkor a Szabadkikötő SE felé vedd az irányt az A38 után. A szervezők ígérete szerint oldschool, deep és neurofunk tengelyen mozog majd a buli.

Galactic Jackson landol péntek este a PONTOONon és visz űrutazásra. A lajosmizsei srácnak nem csak az ízlése egyedülálló, hanem a szinti- és bakelit gyűjteménye is. Az űrhajó kapitánya legénységgel együtt, ezúttal carl oh és Saint Leidal The 2nd kíséretében érkezik.

Vinyl és speckó kazettás szett a hip hop bugyraiból, egyenesen a Király utcából. Rythm Steroids azaz DJ Mango és Sonny Kraft az elkövetők. 

Az újjászületés üzenetét hordozza magában a goa.hu csapatának bulija a Dürerben. A rendezvény kéttermes lesz, bent a gyorsabb ütemeknek lehet majd hódolni, míg a téli kertben chill és társai fognak szólni.

Újra begyűrűzik a techno az Akváriumba. A BlackHall vadonásúj hangrendszerét ezúttal Jay Lumen, Sikztah és Gabor Kraft szólaltatja meg. Most úgy tűnik, a megkésett, csonka klubszezonnak ez a záró etapja, de ősszel bepótolhatjuk a márciusban elmaradt Dax J-t, és hamarosan Blawan is érkezik.

Fotó: Facebook

Igazi műhelymunka lesz a LÄRMban: “Baranya fekete aranya visszatér a házba. A pécsi Műhely csapata kísérleti elektronikával felvezetett, majd sűrű négyekbe váltó fémes dobolással várja a forró nyári napokban megfáradt ravereket”.

SZOMBAT

Szombaton már nem “csak” a buliké a főszerep, ugyanis például július köszöntő piacozás lesz a Rómain.Reggelizz módjával, hogy legyen hely az olyan kalóriabombáknak, mint egy díjnyertes lángos, egy jó szürkemarha hamburger vagy egy sült kolbász.

A pandémia miatt a hazai fesztiválok egy része átkerült 2021-re, míg mások a nyár utolsó harmadára időzítették a rendezvényt, erről ITT olvashatsz bővebben. Ám itt van a Samsara ( jóga, zene, a tánc és a természet szerelmeseinek pszichedelikus összejövetele ), ugyanis a fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy a mostanitól kezdve augusztus végéig minden hétvégén beveszi a Töreki Gyógyerdőt. A programok között teakert, törzsi piac, jóga és zene is szerepel. Július 4-én este 10-től az Óperentzia koncertezik.

A karantén számtalan minikoncertje után, amit a Facebookon lehetett követni és a mai napig az összes visszahallgatható, szombaton élőben ad koncertet Adam Móser – musician, composer hazánk egyik kiemelkedően termékeny zeneszerzője, aki többek között a francia sanzonok világába kalauzol el harmonikájával szombaton a Dürer Öbölben.

 

Az Európa Kiadó koncertezik az A38-on szombaton. “A nyolcvanas évek elején alakult, Menyhárt Jenő gitáros-énekes-igazgató köré épülő Európa Kiadó története nem hagyományos zenekartörténet. Különféle korszakaiban más és más felállásokban működött, más és más narratívák mentén fogalmazta meg, fogalmazta újra magát. Ezek lenyomatait őrzik a zenekar lemezei és lemezanyagai, a Love ’82, a Jó lesz ’84, a Popzene, a Szavaz rám, az Itt kísértünk – Love ’92, az Annak is kell, a …Valahol lenni…, és a Nincs kontroll. Az Európa Kiadó az idők során úgy tudott újra és újra megújulni, hogy közben sosem lett a mainstream része, egyéni stílusát és működése független szellemiségét, valamint jelenidejűségét fennállása során végig következetesen megőrizte. Bár többgenerációs közönsége kívülről fújja az olyan klasszikusokat, mint a Romolj meg, a Küldj egy jelet, vagy a Mocskos idők, az Európa Kiadó különféle korszakai során egyszer sem vált a saját tribute-zenekarává – képes volt megőrizni az „itt és most” érzést. A zenekar több mint 30 éves fennállása alatt számos emblematikus felállásban működött, jelenleg Menyhárt Jenő mellett Bujdosó János, Kálmán András, Koroknay András és Gyenge Lajos a zenekar tagjai.”

Mindeközben Ocho Macho akusztikus restart-koncert lesz a Dürer Kertben. A szombathelyi-kőszegi srácok 2003-ban álltak össze és eleinte nem akartak több lenni egy bulizenekarnál, de aztán annyira bejöttek nekik a feldolgozások, hogy elkezdtek saját zenét írni. A csapat a latin hangzást keveri a reggae-vel, a skaval és punkkal. Azt már lehet tudni, hogy a repertoárban lesz pár Manu Chao dal is.

Ha nincsen a koronavírus járvány, akkor a VOLT Fesztivál 2020-as kiadása július 1-jén indult volna. Azonban nem maradunk teljesen VOLT nélkül, mert most szombaton az Akváriumban vetítik a LESZ VOLT! filmet. A bemutatót óriási party követi DJ Dedmanival (Marsalkó Dávid – Halott Pénz), DJ Venommal és Columboval.

Címlapfotó: Horváth Péter Gyula