Végre az időjárás is áldását adta a hétvégére, és minden adott egy jó kis szabadtéri ereszd el a hajamhoz. Lesz is pár buli a hétvégén, ezekből a legígéretesebbeket most összeszedtük nektek egy csokorba.

MIKLÓS KATA – 061.hu

PÉNTEK

A hónap utolsó Friday-jének a vendége IAN Autorun lesz a rezidensek Markov és Statik mellett az A38-on. Mindegyik sráctól van fent friss szett. Jó hallgatózást hozzájuk! Ezt követően az ON BOARD aktuális legénysége is méltó búcsút vesz a hónaptól.

Többféle zenei igényt kielégítő lesz a péntek az Akváriumban. Egyrészt folytatódik a szabadtéri koncertsorozat, amelyen a mostani alkalommal Bartók, Wagner és a 007 – James Bond témája is megszólal majd. Az ingyenes programot követően este 8-tól a Pál Utcai Fiúk lépnek színpadra. Az éjszaka pedig újra a masszív technóé.

Ha bírod az odamondós szövegeket, akkor a Sör És Fű (röviden SÉF) koncertjén a helyen. A “maszkos” srácok a Budapest Parkban mondják meg a tutit. A karantén feloldás óta ez lesz az első fellépése a hiphop csapatnak.

Candymannel kiegészülve készül a LavaLava csapata a legutóbbi Duna-parti gyűlés megismétlésére a PONTOONon. Péntek este ott folytatják, ahol korábban abbahagyták. A house lesz a fő csapásirány. Szombaton Zságer Balázs tér vissza a helyszínre többed magával.

Technokunst a LÄRMban. A klubesten b2b szettek lesznek. A felosztás: Dork + Isu és Mode + Valens. House a házban. Ez már a szombat este menetrendje a két öreg rókával Jaffa Surfával ás Crimsonnal.

Brains koncert lesz a veszprémi Presszó Kertben, és lehet, hogy az utolsók egyike – jelezte a csapat tegnap, miután kiderült, hogy marad a korábbi 500 főt meghaladó zenés-táncos rendezvények tiltása. A zenekart is érzékenyen érinti a helyzet, ezért azt üzenték a rajongóiknak,  hogy használják ki a lehetőséget a közös bulizásra, ha tehetik.

SZOMBAT

Tele vagy megunt gönccel? De nincs szíved kidobni őket? Akkor szedd össze a felesleges holmit, és vidd el a szombati Gardrób Közösségi Vásárba, hogy esélyt kapjanak máson megmutatni magukat. Az is lehet, hogy te is találsz majd olyan darabot, ami rajtad áll a legjobban. A ruhavásár a Dürerben lesz. További részletek ITT. A Dürerben lesz este a Lotus II Evolution fantázianevet viselő buli is. A magyarázat szerint a név vagyis a lótusz szimbolizálja a karantén utáni életbe való visszatérést. K

Késő éjszakáig tartó kulturális maratonra hív Óbuda. Összefogtak a 3. kerületi kulturális helyszínek – amelyek között múzeumok, galériák, kávézó, sörkert és könyvtár is található -, amelyből Kult.Éj! néven az idén elmaradt Múzeumok éjszakájához hasonló esemény született.

10 éves fennállását ünnepli az Ötkert. A szülinapi buli is hasonlóan nagyot fog szólni, ahogyan az elmúlt évtized Ötkertben végzett éjszakái. A hangulatfokozót a Punnany Massif adja.

A hétvégére beígért forróság igazán kedvez a szabadtéri eseményeknek. Pl. a Lick The Click Sunburstnek az A38-on és a Dunakanyarban található Nomad Bar bulijának is, amit a BAR72 csapata intéz. A nappali eseményen a houstól az acidig minden fog szólni.

VASÁRNAP

Korai Öröm koncert lesz vasárnap este a Kobuciban. Nehéz egy műfaj alá besorolni a csapatot, de talán a pszichedelikus progresszív rock áll a legközelebb a valósághoz. 

Címlapfotó: Mohai Balázs/MTI