Műsorváltozással tiszteleg a Mini együttes alapító frontembere, Török Ádám zenei munkássága előtt a Duna, az M5 és az M2 Petőfi TV.

MTI

A 75 éves korában elhunyt Máté Péter-díjas, Fonogram-életműdíjas előadóművészre interjúkkal és koncertműsorokkal emlékeznek a csatornák – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Iroda.

A magyar progresszív rock, blues és dzsesszrock kiemelkedő alakja, Török Ádám énekes, fuvolista, dalszerző halálhírét kedden közölte családja.

Április 18-án 21 óra 15 perctől az M2 Petőfi TV ismétlésben adja a Magas és Mély című műsorának Török Ádámról szóló epizódját, amelyben az énekes életének fordulópontjairól mesélt. A Jazz Akusztik: Török Ádám koncertet április 21-én 21 óra 15 perctől tűzi műsorára a csatorna. A Petőfi Rádióban a kedden 20 órakor kezdődő Petőfi Kultban szintén megemlékeznek róla.

Az M5 kulturális csatorna kedden 19 óra 5 perctől ismétli a Kontúr című portréműsort, amelyben Török Ádámmal kivételes életútjáról beszélgettek. A Duna 23 óra 5 perctől ismét műsorára tűzi a Hogy volt?! – Török Ádám és a Mini című epizódját, amelyben legismertebb dalaik, a Gőzhajó és a Vissza a városba történetét is megosztotta a nézőkkel. A Duna World szerdán 17 óra 30 perctől a Török Ádámról szóló Hogy volt?! című műsorral csatlakozik a megemlékezéshez.