Január 22-én, a magyar kultúra napján hazai fesztiváldíjas munkák, közönségsikerek és animációk közül válogathatnak a moziba vágyók. Több mozi is vetíti a Keleti Ágnes életéről szóló filmet, de megnézhetik az Erőss Zsoltot szokatlan és különleges perspektívából megmutató Magasságok és mélységeket, és Vilmányi Benett zseniális alakításával a Larry című filmet is.

URÁNIA

Tizennyolc magyar alkotás három teremben, reggeltől estig a magyar kultúra napján az Urániában. Fesztiváldíjas munkák, közönségsikerek, animáció, természetfilm, köztük a tavalyi nézettségi toplistánkat vezető „irodalmi szerelmesfilm”, a Karinthy Frigyes és Böhm Aranka mozgalmas házasságát feldolgozó Frici & Aranka. Újdonságként mutatják be ezen a napon a Herczeg Ferenc kitűnő darabjából Pacskovszky József által rendezett századfordulós, kosztümös filmadaptációt, a Kék rókát, és a premierek közül Kárpáti György Mór új moziját, a Jövő nyár című filmet.

A részletes programért kattints IDE!

A világ legidősebb élő olimpiai bajnokáról, a nemzet sportolójáról, Keleti Ágnesről készített, Aki legyőzte az időt című filmet több hazai mozi is vetíti ma

TABÁN, TOLDI, KINO CAFÉ

Az artmozi-hálózat három filmszínházában egész nap kortárs magyar filmeket vetítenek – kiegészítve a Cseh Tamás-film című, 23 éves alkotással, amelyet a legendás dalszerző-előadó születésének 80. évfordulója alkalmából szerkesztettek a programba.

A mozikban látható többek között a Keleti Ágnes életéről szóló film (interjú ITT), a Magasságok és mélységek (amiről írtunk ITT, ITT és ITT), a Veszélyes lehet a fagyi, a Blokád (interjú ITT, kritika ITT) és a Larry (olvass róla ITT) is.

A Magasságok és mélységek című film szokatlan és különleges perspektívából mutatja be Erőss Zsolt hegymászót, érdemes megnézni!

Részletes program ITT!